Gaat u naar Italië op Skivakantie?

Gaat u naar Italië op Skivakantie?

Stel dat je er helemaal klaar voor ben om van een heerlijke skivakantie in Italië te gaan genieten, maar op de piste niet wordt toegelaten. De kans bestaat dat je zelfs een boete krijgt en je skipas wordt ingenomen! Dit kan gebeuren, op het moment dat je als bezoeker van een skipiste niet kan aantonen dat je verzekerd bent voor het aansprakelijkheidsrisico. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

In Italië is het als skiër verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Voldoe je daar niet aan? Dan kun je een boete van € 100 tot € 150 krijgen samen met intrekking van je skipas. Het is vaak mogelijk om tegelijk met je skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen. Dit is niet nodig als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Een basisdekking van a.s.r. is hierbij al voldoende. Je moet als skiër alleen wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover.

Confirmation of Cover

Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover.